Privatització de l'habitatge i lluites de llogaters a la ciutat neoliberal

(Wohnungsprivatisierungen und Mieterkämpfe in der neoliberalen Stadt)

Conferència a càrrec d'Andrej Holm, sociòleg i militant alemany.


Dimarts 14 d'Octubre, 20 h

Espai Social Magdalenes, c/ Magdalenes 13-15, UrquinaonaAmb la participació de:

Irene Sabaté Muriel, doctoranda en Antropologia Social per la Universitat de Barcelona amb una tesi sobre les diferents estratègies d'accés a l'habitatge al barri berlinès de Friedrichshain. Farà una introducció i presentarà a Andrej Holm.

Andrej Holm, professor de la Humboldt-Universität de Berlín i investigador a l'Institut de Geografia Humana de la Universität Goethe a Frankfurt am Main. Militant en agrupacions d'esquerres, al moviment okupa i a diferents iniciatives veïnals des de la caiguda del mur el 1989, fins arribar a la mobilització contra la cimera del G8 a Heilligendamm de 2007, Holm simultanieja el seu activisme amb l'activitat acadèmica sempre en els mateixos eixos d'urbanisme i drets civils. La seva crítica anti-neoliberal, que inclou la utilització de termes com "gentrificació" en l'anàlisi de la remodelació contemporània de la metròpoli capitalista, el va dur a la presó l'any passat com a sospitós de ser inspirador intel·lectual de l'activitat del grupuscle "terrorista" Militante Gruppe. Això desfermà una reacció internacional en forma d'una carta de protesta a la fiscalia alemanya signada per centenars d'acadèmics i intel·lectuals de tot el món.


Organitza: Espai Social Magdalenes, GRECS, Institut Català d'Antropologia.

Agraïments: Goethe-Institut de Barcelona

2 comentarios:

Marta dijo...

ire, como fue la traduccion e interpretacion?!!! se te fueron los invitados a mitad de conferencia o aplaudieron intensamente con lágrimas en los ojos?

p i r e n e 1 9 7 9 [at] h o t m a i l . c o m dijo...

pues a ratos sudé tinta, pero tanto Andrej como la audiencia, muy numerosa, fueron benevolentes conmigo... así q el balance es bueno. pero q conste q tardaré en volver a dejarme convencer para una cosa así!