adhesión a "las linces"

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Molt bé aquesta contra-campanya! I molt bé per reproduïr-la... No estic d'acord del tot, amb la Victòria Sendón (de la qual, per cert, vaig llegir un llibre quan estudiava història, recomanat per la Milagros Rivera, una de les popes del feminisme espanyol), quan exigeix dels bisbes igual prestesa en la condemna de la violació i la prostitució. Suposo que és una qüestió de generacions feministes, però ara mateix, amb la lluita per la defensa del drets de les treballadores sexuals, condemnar unívocament la prostitució, doncs... No és prostitució treballar en una fàbrica o en la neteja nocturna d'oficines? El treball al mercat, que mai és lliure, és una prostitució estructural; caldria parar-se en calma a pensar en la possibilitat de l'existència d'un treball sexual REALMENT LLIURE... no?

saaaalut,

Pablo

p i r e n e 1 9 7 9 [at] h o t m a i l . c o m dijo...

estic d'acord amb tu, Pablo. una condemna de la prostitució s'ha de matitzar molt bé en el sentit que apuntes. si no es fa així, caiem en el mateix parany moralitzant que pretenem criticar i ens oblidem de les altres cares de l'explotació laboral i vital.

efectivament, la frontera entre treball sexual i altra mena de treball és absolutament difosa, social i històricament construida a partir de consideracions que son morals i culturals, no objectives ni abstractes. hi ha moltes pràctiques que tothom assumeix com a perfectament "decents" però que recorden molt a la prostitució o com a mínim als seus preàmbuls, com ara, per exemple, la del comercial que ha d'acompanyar un client a sopar i prendre copes per tal de que s'ho passi bé i faci una compra o signi un contracte. o qui ha de participar a la parafernàlia social (per ex. sopars de nadal) de la seva empresa per tal de no quedar marginat dins de la circulació de favors. o el cas dels representants de les empreses farmacèutiques que porten a sopar grups de metges a restaurants de luxe per tal d'anar predisposant-los a receptar els seus productes... i tantes i tantes altres situacions quotidianes.